Bouwvergunning

Bouwvergunning aanvragen
Wij regelen graag de aanvraag voor uw bouwvergunning!

Als u plannen heeft om te gaan verbouwen zal er uitgezocht moeten worden of een bouwvergunning vereist wordt. U hoeft namelijk niet voor alle werkzaamheden een bouwvergunning aan te vragen.

Vergunningsvrij of vergunningsplichtig?

Voor de meeste verbouwingen die het aanzicht of het bruikbare woonoppervlak van uw woning veranderen is een bouwvergunning noodzakelijk. Het zelf uitzoeken of er een vergunning nodig is al een hele klus.  Het aanvragen van een vergunning is nog meer werk.

Vergunningscheck

Pierrot Bouw kan een vergunningscheck voor u uitvoeren. Indien er een bouwvergunning vereist is zal er gekeken worden of uw plan zodanig aan te passen is zodat het toch nog vergunningsvrij blijft.

Bouwvergunning aanvragen

Als de bouwplannen niet binnen de regels vallen voor vergunningsvrij bouwen kan Pierrot Bouw voor u de volledige bouwaanvraag verzorgen. Dit houdt onder andere in:

  • het invullen van de aanvraagformulieren
  • het maken van de nodige bouwtekeningen en detailleringen
  • het opvragen van de kadastrale gegevens
  • het onderhouden van de nodige contacten met uw gemeente
  • het verzorgen van eventuele constructieberekeningen, geluidsberekeningen en ventilatieberekeningen

Pierrot Bouw verzorgt voor u alle formaliteiten zodat u zich volledig kunt bezig houden met uw ideeën en wensen. Hierdoor is de kans groter dat uw plannen uiteindelijk verwezenlijkt zullen worden en niet verzanden in de papierwinkel van regelgeving.

Meer informatie over wanneer een bouwvergunning vereist is kunt u vinden op: