Funderingsherstel

Oudere panden en huizen hebben vaak een funderingsherstel nodig. Dit komt omdat tot ca. 1950 veel panden op dunne houten heipalen zijn gebouwd. Deze fundering kan gaan rotten waardoor uw huis kan verzakken. Dit kan leiden tot problemen zoals scheuren in het metselwerk tot het punt dat uw pand onbruikbaar wordt.

Funderingsherstel is nodig

Funderingsherstel is nodig wanneer paalrot optreedt. Maar ook als uw huis door andere oorzaken begint te verzakken. Zoals bijvoorbeeld een te zware belasting voor de fundering, een ongelijke gewichtsverdeling, veranderende grondwaterstanden en diverse andere factoren. Pierrot Bouw heeft al meer dan 60 jaar ervaring met reparatie in de meest uiteenlopende vormen. Ook bij monumentale grachtenpanden in Amsterdam. Wij kunnen dan tevens het gevelherstel voor u uitvoeren.

Diverse technieken

Bouwbedrijf Pierrot kan voorzien in verschillende technieken. Afhankelijk van het type pand, de fundering en de schade wordt in samenspraak met u besproken welke type funderingsherstel wordt toegepast.

Wanneer laten uitvoeren?

De dienst Bouwtoezicht van uw gemeente kan u gelasten een funderingsonderzoek uit te voeren. Dit kan gebeuren als de fundering van uw pand ‘verdacht’ is. Over het algemeen komt dit doordat er in uw omgeving al bij meerdere panden problemen zijn geconstateerd of al funderingsherstel is gepleegd.

Bij een funderingsonderzoek wordt gecontroleerd of funderingsherstel noodzakelijk is. Dit is het geval als de draagkracht van uw fundering niet meer voldoet. Een van de kenmerken is dat er scheuren in de gevel of muren komen.

Dit zijn ingrijpende onderzoeken omdat er vaak uitgebreid graafwerk nodig is. Daarom raden we aan om eerst een visuele inspectie te laten doen. Wij herkennen de tekenen van een rotte fundering als geen ander. Wanneer nodig kunnen wij een diepgaander onderzoek uitvoeren.

Pierrot Bouw

Funderingsherstel is een ingrijpende operatie voor alle betrokkenen. Daarom maakt Pierrot Bouw het zo makkelijk mogelijk voor u. Zo kunnen wij alles in een pakket voor u verzorgen. Van het eerste onderzoek tot en met de oplevering.

Een reparatie laten uitvoeren hoeft niet alleen maar vervelend te zijn! Het biedt namelijk ook andere mogelijkheden. Zoals het achteraf aanleggen van een kelder. Dit heeft twee voordelen; U krijgt er extra ruimte bij én de waarde van uw pand neemt fors toe.

Pierrot Bouw Vinkeveen heeft meer dan 60 jaar ervaring met funderingsherstel. De meeste soorten funderingsherstel hebben wij reed uitgevoerd. Wij kunnen u dit ingrijpende proces begeleiden van A tot Z. Zo bent u na het uitvoeren van funderingsherstel weer jarenlang verzekerd van een goede basis voor uw pand.