Kosten van verbouwen

De verbouwen kosten kunnen aanzienlijk zijn. Het verdient daarom aanbeveling om erg goed uw wensen door te denken zodat wij samen met u een gedetailleerd verbouw plan op kunnen stellen. Hoe beter het originele plan, des te beter kunnen wij ons er aan houden.

Verbouwen kosten

Verbouwen kosten

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij een verbouwing. Denk hierbij aan:

  • Bouwkundige tekeningen
  • Bouwvergunning aanvraag
  • Materiaal
  • Mankracht

Kosten besparen

Er zijn verschillende manieren om te besparen bij verbouwen kosten. Zo kunt u ons een deel van het werk uit laten voeren en een deel zelf doen. Ook is er tot 1 juli 2015 een speciale BTW regeling waar u gebruik van kunt maken. Ook kunt u bij Pierrot Bouw bouwkundige tekeningen laten maken en is een architect dus niet altijd benodigd.

Een gedeelte zelf verbouwen

Echter is het belangrijk om dit van te voren goed door te spreken welke partij bepaalde werkzaamheden uit voert. Ook is het belangrijk dat u de werkzaamheden dan op een correcte wijze uitvoert. Als Pierrot Bouw incorrect werk eerst moet repareren kunnen de verbouwen kosten besparing zomaar teniet worden gedaan. Daarom is het uitermate belangrijk om goed overleg te voeren wanneer u besluit om een gedeelte zelf te doen.

Verbouwen kosten BTW

De verbouwen kosten zijn tot 1 juli 2015 onderhevig aan twee BTW tarieven. Dit dankzij een speciale regeling waar u gebruik van kunt maken als uw woning ouder is dan twee jaar. In dit geval betaalt u over de geleverde arbeid niet de normale 21% BTW maar slechts 6%!

Hier vallen een groot aantal werkzaamheden onder zoals:

  • Renovatie
  • Herstel werkzaamheden
  • Schilderen
  • Stukadoren
  • Behangen
  • Schoonmaken

Hier valt dus een behoorlijke kosten besparing te halen! Lees hier meer over deze regeling.

Bouwkundige tekeningen

Pierrot Bouw mag zelf bouwkundige tekeningen maken en kan daardoor ook de complete bouwvergunning aanvraag voor u uitvoeren. Doordat wij alles in huis voor u kunnen houden hoeft u niet met meerdere partijen in zee te gaan. Hier kunnen op de verbouwen kosten flink bespaard worden!

Houdt u aan het originele plan

De grootste kostenbesparing valt in onze mening te behalen door u aan het originele verbouw plan te houden. Door in het werk veranderingen door te voeren kunnen de kosten op lopen. Daarom is het belangrijk om voor de start van de verbouwing een goed plan klaar te hebben. Dan weten alle partijen waar ze aan toe zijn.

Financiering

Vaak is een verbouwing een dermate grote uitgave dat deze gefinancierd dient te worden. Lees op de website van het NIBUD waar u tegen aan kunt lopen en waar u rekening mee moet houden. Zo kunt u voor energiebesparende maatregelen zomaar subsidie krijgen!